Cancer de prostată

Tratament de Cancer de Prostată

În cadrul Centrului Oncologic de Tratament Hamburg, tratăm cancerul de prostată prin 2 tehnici foarte eficiente: Radiochirurgia CyberKnife (metoda non-invazivă de ultimă generație) sau Radioterapie Modernă.

Tratament prin Radiochirurgia CyberKnife

CyberKnife ProstatăProblema pe care doctorii o întâmpină la tratarea tumorilor la prostată prin radioterapie este că, prostata se mișcă imprevizibil pe măsură ce aerul trece prin rect și vezica se umple sau se golește.

Minimizarea mișcărilor mari ale prostatei poate ajuta la reducerea iradierii nenecesare a țesutului adiacent sănătos. Sistemul Robotic Radiochirurgie CyberKnife este capabil să depășească această problemă prin identificarea continuă a poziției exacte a prostatei și efectuarea modificărilor necesare în mod activ pentru orice mișcare a prostatei pe durata tratamentului.

În timpul tratamentului, pacientul stă întins nemișcat și respiră normal în timp ce CyberKnife urmărește o țintă în mișcare – prostata – și o iradiază fără a afecta zonele adiacente. În consecință, procedura este mai confortabilă pentru pacienți, radiațiile sunt administrate mai precis și tratamentele pot fi terminate între 4 și 5 zile.

Radiochirurgia CyberKnife pentru cancerul de prostată

Mai multe expertize clinice au fost publicate până acum cu privire la tratamentul CyberKnife SBRT la prostată. La 5 ani de la tratament o rată de 93% fără recidivă a cancerului a fost raportată. Rate de 100% după 44 de luni, 97,5% după 51 de luni și 94% după 4 ani au fost de asemenea raportate. Toxicitatea a fost destul de redusă; ratele de toxicitate gradul 2-3 după 20-60 de luni de la tratament variază între 2-10% pentru toxicitate urinară și 0-5% pentru toxicitate intestinală. Disfuncția erectilă a variat de la 60% la 35 de luni la expertize anteriorare până la 13-40% la 1,5-3 ani pentru expertize mai recente în care glanda prostată este delimitată cu ajutorul MRI, care reduce în mod normal dimensiunea zonei expuse la radiații. Rezultatele tratamentului cancerului de prostată cu risc scăzut prin CyberKnife

Solicită tratament CyberKnife!

 

Tratament prin Radioterapie

Aceasta este cea mai eficientă şi mai folosită terapie împotriva cancerului la prostată. Se foloseşte imagistica tomograf şi RMN pentru a repera amplasarea celulelor canceroase, apoi fasciculele de fotoni se centrează pe zonele respective. În radioterapia adaptivă (RTA) un program computerizat reperează în timpul şedinţei de tratament locaţia exactă a tumorilor astfel încât doza cea mai mare de radiaţii să ajungă exect în celulele canceroase cu minimum de efecte secundare.

Radioterapie modernă pentru cancerul de prostată

Radioterapia cu Intensitatea Modulată (IMRT) ne permite ajustarea – sau schimbarea - intensităţii fasciculelor pentru ca acestea să se concentreze numai pe prostată, transmiţând în acelaşi timp doze foarte mici în ţesuturile sănătoase din jur. Aceste metode sunt îmbunătăţite constant: s-au perfecţionat tehnici ca terapia cu arc modulat volumetric (VMAT) şi tomograful cu fascicul conic, care pot reduce riscul afectării vezicii urinare şi a intestinelor în timpul tratamentului.

În centrul nostru tratamentul este mult mai precis şi se pot folosi doze mai ridicate – şi mai eficiente – de radiaţii. În plus, deoarece radiaţiile sunt folosite gradat, şi efectele resimţite de ţesuturile din jur apar mai încet, iar acest lucru vă va afecta mai puţin calitatea vieţii.

Operaţia are efecte imediate în ceea ce priveşte funcţiile erectile sau incontinenţa urinară, dar tratamentul cu radioterapia adaptivă (sau IMRT) afectează mai încet şi mai puţin pronunţat funcţiile erectile la bărbaţii care aveau capacităţi erectile bune înainte de tratament.

Indiferent de mărimea tumorii, tratamentul durează de obicei cinci zile pe săptămână timp de şapte sau opt săptămâni şi se realizează în sistem ambulatoriu, fără a afecta activitatea de zi cu zi a pacientului.

Solicită tratament prin Radioterapie!