Cancer la gât și cap

Tratament de Cancer la Gat si Cap

De fapt această categorie implică mai multe tipuri de boli. Felul în care se dezvoltă acest tip de cancer depinde de locul unde apare. De exemplu, cancerele care încep să se dezvolte pe corzile vocale evoluează diferit faţă de cele care apar la baza limbii, la doar câţiva centimetri de corzile vocale.

Cel mai comun tip de cancer care apare la cap sau gât este carcinomul scuamos, care apare în celulele din interiorul nasului, gurii sau gâtului. Cele trei modalităţi principale de tratament pentru cancerul care apare la gât sau cap sunt radioterapia modernă (IMRT), operaţia sau chimioterapia. Combinarea optimă a celor trei pentru un pacient cu un anume tip de cancer depinde foarte mult de locul unde apare şi de stadiul de evoluţie al bolii.

În general pacienţii cu cancer în stadii incipiente (mai ales boli care nu s-au extins dincolo de locul apariţiei iniţiale) sunt trataţi cu o singură metodă – fie prin radioterapie, fie chirurgical. Cei care suferă de boli mai avansate sunt trataţi de obicei atât prin radioterapie cât şi prin chimioterapie. Tehnica inovatoare a Radioterapiei cu Intensitate Modulată (IMRT) ne permite să ajustăm, sau să schimbăm, intensitatea fasciculelor pentru a focaliza doar pe tumoarea canceroasă, iradiind foarte puţin ţesuturile sănătoase din jur.