Știri și Noutăți

Managerii de caz ai Centrului Oncologic de Tratament Hamburg

Știri și Noutăți // 2013.03.05 // , , , , , // Continuare

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg și Asociația Prețuiește Sănătatea au încheiat un parteneriat ce are ca obiectiv demararea unui proiect dedicat instruirii și educării de personal. Asociația Prețuiește Sănătatea va ajuta Centrul Oncologic de Tratament Hamburg să dezvolte și să educe personalul, cu scopul de a introduce titulatura de manager de caz.

Care sunt responsabilitățile managerilor de caz?

Managerii de caz sunt persoane specializate în stabilirea unei legaturi cât mai eficiente între pacienți și Centrul Oncologic de Tratament Hamburg. Deși nu sunt cadre medicale și nu au cunoștințe în domeniul medical, prin activitatea pe care o desfășoară zilnic ei devin o importantă punte de legătură între pacienți si serviciile de Radioterapie Modernă sau Radiochirurgie CyberKnife, de care pacienții au nevoie.

Radiochirurgia CyberKnife pentru cancerul de prostată cu risc scăzut: rezultate după 5 ani

Știri și Noutăți // 2013.03.01 // , , , , , , // Continuare

Într-un studiu medical, publicat in jurnalul de radiații și oncologie SUA, au fost analizate rezultatele după 5 ani de la tratament pentru iradierea stereotactică hiper-fracționată folosind tehnica de radiochirurgie CyberKnife a cancerului de prostată cu risc scazut.

Studiul prezintă cazul a 41 de persoane ce în perioada 2003-2005 au beneficiat de tratament pentru cancerul de prostată cu risc scazut folosind tehnica de iradiere stereotactică CyberKnife. Pacienților le-a fost administrată o doză de 35-36 Gy împărțită în doar 5 ședințe de tratament. Deasemenea nici unul dintre pacienți nu a beneficiat de hormono terapie.

Povestea pacientei Andreea Pa.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.25 // , // Continuare

Numele meu este Andreea Pa. și în urmă cu doi ani, la recomandarea Prof. Codruț Sarafoleanu ce a efectuat cu succes operația la care am fost supusă, am luat legătura cu Centrul Oncologic de Tratament Hamburg, cu punctul de lucru la București, pentru tratament radioterapeutic.

Din primele discuții purtate la București am fost informată despre tot ceea ce reprezintă tratamentul la Hamburg, printre care: locația clinicii aproape de aeroport, condițiile bune de cazare, etapele tratamentului precum și posibile efecte secundare. Atat la București, cât și la Hamburg, am avut parte de sprijin și ajutor pentru orice nelamurire, cu atăt mai mult faptul că la clinica din Hamburg există personal ce vorbește românește.

Povestea pacientei Gabriela I.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.25 // , , , , // Continuare

Am apelat la serviciile oferite de Centrul Oncologic de Tratament Hamburg la recomandarea unei doamne, medic de profesie, care beneficiase de tratamentul de radioterapie IMRT sub îndrumarea personalului medical din cadrul acestei clinici.

Centrul Oncologic Hamburg, prin reprezentanții sai din România, mi-au oferit consultanță de care aveam nevoie cu maxim de profesionalism. Cu ajutorul informațiilor obținute aici am reușit să beneficiez de formularul S2.

Vasile H.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.23 // , , , , // Continuare

Disponibilitatea personalului clinicii legată de cazare, informații de orice natură, înclusiv medicale, a fost deosebită.De asemenea solicitudinea și promptitudinea, inclusiv post tratament, a personalului din Bucuresti este deosebită.

Comportamentul personalului medical din Hamburg (doctori căt și personal auxiliar) a fost fără cusur. Condițiile de igienă din Centrul de la Hamburg au fost foarte bune.

Vasile H, 61 de ani, România.

Andreea P.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.23 // , , , , // Continuare

În aprilie 2011 am ajuns pentru prima dată în Germania la Centru Oncologie de Tratament Hamburg și dacă stau să ma gândesc, faptul că am mers acolo a fost categoric cea mai bună decizie pe am luat-o până acum.

Centrul din Germania, eu una îl văd ca pe o mare familie. Începand cu fetele de la receptie, care sunt extrem de draguțe și oricând la dispoziția pacienților și terminând cu medicii, unii dintre cei mai buni din Germania și aș îndraznii să spun chiar din Europa, cu toți au acelș scop … ca pacienții să se simtă cât mai bine când ajung acolo, să fie cât mai bine informați cu privire la problema lor, la tratamentul pe care trebuie să il urmeze și nu în ultimul rând la efectele secundare.

Tatiana M.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.23 // , , , // Continuare

Ma numesc Tatiana M, sunt de profesie medic stomatolog și locuiesc în Toronto, Canada.

În Mai 2012 am fost diagnosticată cu sinonasal carcinoma. Întrucât în Toronto mi-a fost refuzată intervenția chirurgicală, am plecat în Bucharest, Romania, unde am fost operata de exceptionalul medic chirurg Dr. G. Mincu. După operație profesorul Dr. Chiricuta mi-a recomandat continuarea tratamentului de radioterapie și chimioterapie la Centrul Oncologic Strahlenzentrum din Hamburg.

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg a încheiat, vineri 19 octombrie 2012, un contract de concesiune cu Consiliul Județean Vâlcea, în vederea realizării primului centru privat de radioterapie în regim de parteneriat public privat

Știri și Noutăți // 2012.10.23 // // Continuare

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg,  a semnat pe 19 octombrie 2012, un contract de parteneriat public privat cu Consiliul Județean Vâlcea. Obiectul acestui contract este concesionarea unui teren cu suprafața de 1500 metrii pătrați, aflat în curtea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Vâlcea. Proiectul va beneficia de sprijinul autorităților locale și are ca obiectiv, realizarea primului centru privat modern de radioterapie din Vâlcea și alte 5 județe. Contractul s-a semnat în urma unei licitații publice, în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2006 aprobată cu modificări prin Legea nr. 22/2007, Hotărârii de Guvern nr. 168/2007 și al Hotărârii Consiliului Județean Vâlcea nr. 23 din 31.08.2012.

Radiochirurgia intracraniana CyberKnife

Știri și Noutăți // 2012.10.09 // // Continuare

Sistemul de radiochirurgie CyberKnife VSI

Sistemul de radiochirurgie CyberKnife VSI este unic, deoarece este primul sistem de tratament stereotactic din lume fara un cadru rigid de fixare al capului. CyberKnife foloseste un sistem foarte flexil, si confortabil pentru pacient, spre deosebire de sistemul rigid (4 suruburi fixate pe scalp – procedura cu anestezie locala la nivelul scalpului) folosit de alte aparate de radiochirurgie.

Conferinta Strahlenzentrum despre Radiochirurgia CyberKnife

Știri și Noutăți // 2012.10.02 // // Continuare

In data de 17 Noiembrie 2012, Prof. Dr. H. Seegenschmiedt  va sustine un seminar pe tema “Actualitati Radio-Oncologice – Tehnici Moderne”. Seminarul va avea incepe la ora 17:00 si va fi gazduit de Hotelul Radisson Blu, Hamburg.

Evenimentul este organizat de catre Spitalul Universitar Hamburg – Eppendorf in colaborare cu Strahlenzentrum Hamburg (Centrul Oncologic de Tratament Hamburg) si Radiologiche Allianz. In cadrul evenimentului vor mai sustine lucrari, personalitati medicale de renume din Germania, anuntandu-se un eveniment medical de elita.

Una din temele Prof. Dr. H Seegenschmiedt va fi bineinteles impactul CyberKnife in protocolul de tratament oncologic.

Pentru mai multe detalii puteti consulta Flyer-ul Evenimentului.