Prof. Dr. M. H. Seegenschmiedt
Prof. Dr. MH. Seegenshmiedt

Prof. Dr. MH. Seegenshmiedt

Prof. Dr. med. M. Heinrich Seegenschmiedt

Începând cu luna ianuarie 2010, renumitul radioterapeut Prof. Dr. M.H. Seegenschmiedt s-a alaturat echipei noastre de specialiști.

Suntem încântaţi să vi-l prezentăm pe Profesorul Seegenschmiedt ca un nou medic partener în echipa centrului nostru.

Profesorul Seegenschmiedt (n. 1955) provine din Erlangen (Bayern), este căsătorit şi are cinci copii cu vârste cuprinse între 15 – 26 de ani

1976 – 1982
Studiază Medicina (1976-1982), doctorand “summa cum laude” la Universitatea din Wuerzburg.
1983 – 1990
Formare în patologie, medicină internă si hematologie / oncologie, radiologie de diagnostic și radioterapie la Spitalul Municipal din Nürnberg şi la Universitatile Würzburg şi Erlangen-Nuremberg
1985 – 1987
Bursa de cercetare de la Cancer Society Germania, în departamentul de Radiații Oncologice, Hahnemann University, Philadelphia (Statele Unite ale Americii), cu prof. Luther Brady
1991
Specialist în radioterapie; Asistent Medical la Universitatea din Erlangen-Nuremberg (Prof. Dr. Rolf Sauer )
1994
Abilitare în radioterapie la Universitatea din Erlangen-Nuremberg, cu tema “radioterapie interstiţială şi hipertermie în tumorile ORL”, în acelaşi an i se acorda renumitul premiu Wilhelm Conrad Röntgen de catre Societatea Germana de Radiologie (Premiul 1).
1996 – 2009
Medic Șef, Clinica de radiatii oncologice şi radioterapie, Spitalul Alfried-Krupp din Essen, clinica pe care el a fondat-o în decurs de câţiva ani ca pe o instituţie de top din Germania, cu toate opţiunile tehnice ale radioterapiei moderne (din anul 2001 în lista FOCUS).
Participarea în mai multe centre regionale de cancer / grupuri de studiu international (sân, colon, plămâni, creier, prostată).

Profesorul Seegenschmiedt impreună cu colegii lui, din cadrul Centrului Oncologic de Tratament Hamburg, vă stau la dispoziție pentru sfaturi si Consilii Tumorale Interdisciplinare.

Principalele activități

Utilizarea celor mai profesionale tehnici de iradiere, ca de exemplu : Radioterapie, IMRT, IGRT pentru creier, plămâni, intestin, dar și cancer mamar sau de prostată.

Terapie paliativă pentru oase, țesuturi moi și pentru metastaze cerebrale. Expertiză internațională de radioterapie pentru bolile non-maligne ca de exemplu durerile articulare și formarea țesutului excesiv ( Cheloid, Boala Dupuytren, Boala Crohn Ledderhose)

Mai multe date academice

Profesorul Seegenschmiedt este prim co-editorul a mai multor manuale internaționale în limba germană și engleză și prim co-autor a peste 180 de articole cu 120 de articole stiintifice publicate in PubMed.

Este implicat în asociații naționale și internaționale în special pe probleme de organizare, gestionare și calitatea formării medicilor. Din anul 2003 conduce comisia “ Radioterapie” a Asociatiei Medicale din Renania de Nord. El este, de asemenea, membru al mai multor societăți profesionale naționale și interaționale: DEGRO, ARO, ESTRO, RSNA, Societatea Germana de Cancer, etc și membru în Consiliul de Opinie și Redacțional al mai multor reviste.