Știri și Noutăți

Managerii de caz ai Centrului Oncologic de Tratament Hamburg

Știri și Noutăți // 2013.03.05 // , , , , ,

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg și Asociația Prețuiește Sănătatea au încheiat un parteneriat ce are ca obiectiv demararea unui proiect dedicat instruirii și educării de personal. Asociația Prețuiește Sănătatea va ajuta Centrul Oncologic de Tratament Hamburg să dezvolte și să educe personalul, cu scopul de a introduce titulatura de manager de caz.

Care sunt responsabilitățile managerilor de caz?

Managerii de caz sunt persoane specializate în stabilirea unei legaturi cât mai eficiente între pacienți și Centrul Oncologic de Tratament Hamburg. Deși nu sunt cadre medicale și nu au cunoștințe în domeniul medical, prin activitatea pe care o desfășoară zilnic ei devin o importantă punte de legătură între pacienți si serviciile de Radioterapie Modernă sau Radiochirurgie CyberKnife, de care pacienții au nevoie.

Victor Popa Diana PatruManagerii de caz trebuie în primul rând să câștige încrederea pacienților. Astfel, aceștia se vor simți întotdeuna în siguranță și vor fi mai liniștiți pe toată durata tratamentului cât și după tratament, știind că există o persoană dedicată nevoilor și problemelor lor.

Nu sunt cadre medicale, dar se implică în tratamentul bolnavilor de cancer

Deși nu desfășoară un act medical, managerii de caz vor ști întotdeuna care este situația fiecărui pacient în particular și în ce etapă a tratamentului se află. Astfel, vor putea explica acestuia ce urmează în procesul de diagnosticare sau de tratament, toată această comunicare având loc la nivel informal.

Deoarece punem accent pe comunicarea constantă și informarea pacientului în permanență, managerii de caz vor oferi pacienților informații, fotografii, broșuri, materiale video, prezentări, protocoale de tratament și multe altele, toate având rolul de a-i înfățișa pacientului situția sa într-un mod cât mai transparent.

Deasemenea, managerii de caz vor face research pentru pacient. De multe ori pacienții au întrebări complicate; rolul managerilor de caz este și de a încerca să găsească răspunsuri cât mai pertinente pentru întrebările și nelămuririle pacienților. Totodată managerii de caz vor consilia pacienții în vederea obținerii formularului S2.

În cazul tratamentelor oncologice, managerii de caz simpatizează si rezonează cu pacienții. Doriți să cunoașteți echipa noastră de manageri de caz?

Managerii noștrii de caz

 

Author: Radu Cretu