Știri și Noutăți

Andreea P.

Ce spun pacienții noștrii // 2013.02.23 // , , , ,

În aprilie 2011 am ajuns pentru prima dată în Germania la Centru Oncologie de Tratament Hamburg și dacă stau să ma gândesc, faptul că am mers acolo a fost categoric cea mai bună decizie pe am luat-o până acum.

Centrul din Germania, eu una îl văd ca pe o mare familie. Începand cu fetele de la receptie, care sunt extrem de draguțe și oricând la dispoziția pacienților și terminând cu medicii, unii dintre cei mai buni din Germania și aș îndraznii să spun chiar din Europa, cu toți au acelș scop … ca pacienții să se simtă cât mai bine când ajung acolo, să fie cât mai bine informați cu privire la problema lor, la tratamentul pe care trebuie să il urmeze și nu în ultimul rând la efectele secundare.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest centru a fost că tot tramanetul se face ambulator și nu am fost nevoită să stau internată pe durata acestuia. Mentionez ca am avut nevoie de radioterapie, 34 de ședințe. Nu a fost un tratament ușor, dar datorită aparaturii și a personalului calificat, a fost un tratament precis, cu timp de expunere scurt, care a actionat strict la nivelul organului cu problema și fară să afecteze organele din jur, lucru care la ora actuală în România, din păcate nu se poate realiza și care este extreme de împortant atât din punct de vedere al efectelor pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung.

În anul în care eu am ajuns în Germania, după câteva luni, s-a deschis și biroul din București, un lucru extraordinar de altfel și care ofera o reală șansă la viață tuturor romanilor ce au nevoie de chimioterapie și/sau radioterapie. Am avut placerea de a cunoaște și personalul de la București. Sunt oameni tineri, inteligeniți și dedicați care m-au ajutat ori de câte ori am avut nevoie și le multumesc din suflet pentru asta!

Din punctual meu de vedere, Centru Oncologic de Tratament Hamburg e locul în care aparatura performantă împreună cu personalul extrem de bine calificat fac ca șansele la viață a tuturor bolnavilor de cancer să crească considerabil.

Multumesc Centru Oncologic de Tratament Hamburg!

Andreea P, 23 de ani, România.