Știri și Noutăți

Formularul S2 acopera costurile tratamentului oncologic

Știri și Noutăți // 2011.10.23 //

Formularul S2(E112) ofera posibilitatea bolnavilor de cancer sa beneficieze de tratamente oncologice la standarde europene, in orice stat al Uniurii Europene, inclusiv Germania. Formulasul S2 este dreptul fiecarui asigurat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“Acest tratament nu i se poate acorda in intervalul de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in Romania, luand in considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii”, a precizat Daniela Gheorghe, purtatorul de cuvant al CAS Dolj.

Ce este formularul S2?

Formularul S2 vă permite să dovediţi că aveţi dreptul la tratament medical planificat în altă ţară din UE. Formularul trebuie să-l obţineţi, înainte de plecare, de la instituţia care răspunde de asigurarea dumneavoastră medicală şi să-l înaintaţi ulterior instituţiei competente din ţara în care mergeţi la tratament.

Veţi beneficia de aceleaşi condiţii de îngrijire şi plată ca şi cetăţenii ţării respective. Aceasta înseamnă că s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc o parte din costuri.

S2 corespunde vechiului formular E112. Fiecare formular S2 se referă la o singură persoană (este posibil să includă şi membrii familiei) şi cuprinde numele persoanei respective şi alte elemente de identificare. Pentru mai multe informatii puteti contacta institutiile abilitate.

Ce servicii medicale acopera formularul S2?

Formularul S2 acopera intreaga paleta de servicii oncologice. Odata obtinut formularul S2, in Germania puteti beneficia de servicii oncologice precum: chimioterapie, chirurgie si radioterapie.

Centrul Oncologic de Tratament accepta plata serviciilor de radioterapie cu formularul S2. Din pacate in momentul de fata Centrul Oncologic de Tratament Hamburg nu poate accepta plata cu formularul S2 pentru serviciile de radiochirurgie Cyberknife.

Care este procedura pentru obtinerea formularului S2?

Pentru obtinerea formularului, solicitantul trebuie sa depuna un dosar la biroul CNAS de care apartine. Dosarul trebuie sa cuprinda o serie de documente:

  • Cerere tip
  • Copia actului de identitate
  • Raportul medical, din care sa reiasa conditia medicala si tratamentul recomandat
  • Scrisoare de accept din partea unitatii sanitare unde se doreste efectuarea tratamentului (Centrul Oncologic de Tratament Hamburg)

“Atunci cand se prezinta la clinica din strainatate la care are programare, pacientul prezinta formularul S2, eliberat in tara. Formularul ii da dreptul sa beneficieze de asistenta medicala in aceleasi conditii ca si cetatenii tarii respective”, a explicat Daniela Gheorghe.

Aveti nevoie de ajutor in obtinerea formularului S2?

Daca aveti nevoie de asistenta in obtinerea formularului S2, nu ezitati sa ne contactati. Centrul Oncologic de Tratament Hamburg va va elibera scrisoare de accept in cel mai scut timp posibil(maxim 24 ore) daca tratamentul de cancer solicitat se poate efectua in cadrul clinicii noastre, in timp util. Deasemenea va putem pune in legatura cu diverse fundatii ce se pot ocupa de cazul dumneavoastra in cazul in care intampinati alte dificultati.

Deja in cadrul centrului nostru am aplicat diverse tipuri de tratamente de cancer, precum: cancer mamar, cancer de cap si gat, cancer de plamani, cancer de prostata; prin radioterapie IMRT si IGRT, acceptand ca forma de plata formularul S2.