Știri și Noutăți

Cancerul nu reprezinta o condamnare la moarte

Știri și Noutăți // 2011.09.06 // , ,

Dr. Fabian Fehlauer

Dr. Fabian Fehlauer

Stimate pacient,

Cancerul este in continuare una din cele mai intalnite boli, iar majoritatea tipurilor de cancer pot fi vindecate deoarece tratamentele sunt foarte avansate.

Insanatosirea pacientului este obiectivul nostru principal

Cuvintele cancer sau raze ii sperie pe majoritatea oamenilor –  ceea ce este o reactie normala.

De exemplu frica de infarct sau diabet nu ii sperie asa de mult, cum este in cazul cancerului. Se vorbeste mai mult despre riscuri, metode de consultatie si terapie decat despre solutiile reale. Tratamentul prin radioterapie a evoluat atat de mult in ultimii 20 de ani, avansul tehnologic fiind atat de mare incat necesitatea unui alt tratament este foarte adesea foarte mica.

Dupa o stare de soc urmeaza de obicei o faza de dezbatere si de informare.

La Centrul Oncologic de Tratament Hamburg ne dorim sa simtiti ca sunteti pe maini bune. Cu acest gand am pus bazele centrului nostru.

Noi ne vom asigura sa vorbim cu pacientii si cu familiile lor. Puteti sa puneti toate intrebariile la care doriti un raspuns pana ce totul va fi clar.

Dupa o atenta analiza, in cadrul comisiei de medici, fiecarui pacient ii este sugerat un tratament, in functie de tipul si starea de boala.

Foarte importanta este formarea unei bune relatii cu medicul de familie, pentru a evita investigaţiile inutile.  După terminarea tratamentului, depunem un efort pentru a pregăti terenul pacienţiilor noştri în viaţa lor de zi cu zi. Aerul proaspăt, exerciţiile fizice şi nutriţia, toate juca un rol la fel de important, asa cum sunt si medicamentele sau conversaţiile. Natura şi amploarea tratamentelor sunt bazate pe nevoile persoanelor afectate in cauza. Prin urmare, este important ca pacientii sa ia in calcul chiar şi după iradiere, pentru o perioadă mai lungă de timp, oferta de radioterapie follow-up / de prevenire.

Cu stima,
Dr. Fabian Fehlauer