Știri și Noutăți

Tratamente de cancer cu formularul E112

Știri și Noutăți // 2011.09.01 // , , ,

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg accepta tratarea pacientilor romani prin intermediul formularului E112. Cancerul odata diagnosticat poate beneficia de tratament cu radioterapie in regim de urgenta, odata ce pacientul isi obtine acceptul pentru un astfel de tratament din partea comisiei competente.

Radioterapia IMRT si IGRT

Formularul E112 ajuta bolnavii de cancer,ce nu pot beneficia de un tratament radioterapeutic de calitate in Romania. De regula aparatura invechita din sectiile si institutele oncologice din Romania, nu poate oferi tratamente cu adevarat de calitate bolnavilor de cancer. In momentul de fata nici un institut si nici o sectie de oncologie din sistemul public de sanatate nu poate oferi tratamente folosind tehnicile IMRT si IGRT.

De ce trebuie pacientii sa solicite formularul E112 ?

Formularul E112 este dreptul fiecarui asigurat in sistemul public. Formularul E112 in cazul bolnavilor de cancer trebuie solicitat deoarece tehnica folosita in Romania si lista de asteptare pentru radioterapie, pun in pericol viata bolnavilor. Pacientii trebuie sa inteleaga, ca odata ce o tumoare a fost localizata, aceasta trebuie tratata in cel mai scurt timp posibil in cele mai bune conditii tehnologice.

Procedura pentru solicitarea formularului E112

Asiguratii sistemului public de sanatate, pentru a putea solicita formularul E112 trebuie sa depuna la casa de asigurari de sanatate de care apartine un dosar cu urmatoarele:

  • cerere;
  • copie a actului de identitate sau, dupa caz, a certificatului de nastere;
  • un raport medical care va contine recomandarea pentru efectuarea tratamentului intr-unul din statele Uniunii Europene
  • dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului si faptul ca serviciul medical solicitata nu poate fi efectuat intr-un interval de timp normal in nici una din unitatile sanitare din Romania;
  • confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din cadrul Uniunii Europene, din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical in perioada indicata de persoana solicitanta.

Odata depusa aceasta documentatie, termenul legal pentru solutionarea cazului este de 5 zile. Dosarul este supus spre evaluare unei comisii medicale.

Documente oficiale E112

Tratamentul planificat in baza formularului E112 – Format PDF
Raportul medicului curant al pacientului care solicita formularul E112 – Format PDF
Formularul E112 – Format PDF